Varaa aika - Tutustumiskäynti on veloitukseton ›

Unettomuus ja terapian parantava voima

Viekö unettomuus sinut "hulluuden partaalle"

Unettomuus voi saada ihmisen tuntemaan itsensä äärimmäisen uupuneeksi ja jopa ahdistuneeksi, mikä voi aiheuttaa tunteen olemisesta "hulluden partaalla".

Unen puute vaikuttaa merkittävästi mielialaan, kognitiiviseen toimintaan ja päivittäiseen toimintakykyyn. Terapian avaulla unettomutteen voidaan saada helpotusta.

Unettomuus on otettava vakavasti

 

Unettomuus vaikuttaa merkittävään osaan väestöstä.

 

Unettomuuden ensimmäisiä merkkejä ja oireita on ärtymys.  Unen puute menee tunteisiin ja sen takia pikkujututkin ärsyttävät. Keskittyminen heikkenee ja muisti alkaa pätkiä.  Kun tälläistä ilmenee, pysähdy miettimään miten pääsen normaaliin rytmiin takaisin.

 

Stressi, ahdistus ja henkilökohtaiset huolenaiheet vaikeuttavat nukahtamista ja unen ylläpitämistä. Myös työasioilla on tapana valvottaa öisin ja niitä mietitään yöllä silloin kun stressi alkaa pahentua.

 

Epäsäännölliset arjen rutiinit ja isot muutokset häiritsevät kehon sisäistä kelloa.

 

Ravinnon saannin vaihtelut vaikuttavat verensokeritasapainoon ja ruoansulatukseen, mikä häiritsee unta.

Unettomuuden vaikutus on kokonaisvaltaista

 

Pitkäaikainen unettomuus johtaa monenlaisiin haitallisiin seurauksiin:

Unettomuuden vaivatessa mielenterveysongelmat lisääntyä, kuten masennus, ahdistus ja stressi, mikä taas heikentää mielialaa ja vaikeuttaa arjen haasteiden kohtaamista. 

 

Kognitiiviset toiminnot, kuten muisti, keskittyminen, oppiminen ja päätöksenteko, voivat heikentyä, vaikeuttaen päivittäisiä tehtäviä ja suoriutumista. 

 

Univajeen ja unettomuuden fyysiset oireet ja terveysongelmat, kuten sydän- ja verisuonitaudit, lihavuus, diabetesriski ja krooniset kiputilat lisääntyvät sekä immuunijärjestelmä heikentyy, altistaen kehon infektioille.

 

Turvallisuusriski nousee tapaturmien, onnettomuuksien ja virheiden osalta esimerkiksi liikenteessä tai työpaikalla.

Sosiaaliset suhteet kärsivät, kun väsymys ja ärtyneisyys vaikeuttavat kommunikointia ja vuorovaikutusta läheisten kanssa.

 

Auttaaako terapia oikeasti unettumuuteen?

 

Terapian merkitys unettomuuden hoidossa on kiistaton. Se tarjoaa kestäviä ja syvällisiä tapoja käsitellä unettomuuteen liittyviä psykologisia tekijöitä, auttaen asiakkaita saavuttamaan paremman unen laadun ja parantamaan elämänlaatuaan.

 

Olenko perinyt unettomuuden vanhemmiltani?

 

Tutkimukset ovat osoittaneet, että perimällä ja DNA:lla on vaikutusta unettomuuteen. Geneettiset tekijät altistavat yksilöitä unettomuudelle tai vaikuttaa heidän herkkyyteensä unihäiriöille.

 

Tällä hetkellä ei ole yksittäistä "unettomuusgeeniä", mutta tutkimukset jatkuvat geneettisen taustan ja unettomuuden välisen yhteyden ymmärtämiseksi.

 

Miten terapia auttoi Sailaa unettomuuden hoidossa?

 

Kun Saila huomasi kärsivänsä unettomuudesta ja kaipasi apua, hän päätti hakeutua terapiaan.

Saila oppi tärkeitä käytäntöjä, kuten säännölliset nukkumaanmeno- ja heräämisaikojen noudattaminen.

 

Harjoiteltiin erilaisia stressinhallintatekniikoita, kuten rentoutumisharjoituksia, hengitysharjoituksia ja meditaatiota.

Hän sai työkaluja ajattelu- ja käyttäytymismallien muokkaamiseen. Terapeutin avulla hän tunnisti ja muutti haitallisia ajatusmalleja ja tottumuksia, jotka olivat osaltaan vaikuttaneet unettomuuteen.

 

Ajankäytön hallinta oli myös olennainen osa Sailan unettomuuden hoidossa. Terapiassa hän oppi tehokkaasti hallitsemaan päivittäistä aikataulua ja aktiviteetteja niin, että ne tukivat hänen hyvää unirytmiään ja unen laatuaan.

 

Terapia tarjosi mahdollisuuden tunnistaa ja käsitellä tunteita terveellisellä tavalla, mikä edisti unen saantia.

Lopuksi terapeutti tuki Sailaa elämäntapamuutoksissa.

 

Yhdessä he tunnistivat mahdollisia muutoksia ja tekivät toimintasuunnitelman juuri hänen tarpeisiin.

 

Terapia antoi Sailalle monipuolisen työkalupakin unettomuuden voittamiseksi ja paremman unen saavuttamiseksi.

 

Ota yhteyttä

 

Soita 0504100071 ja sovitaan tapaaminen. Tutustumiskäynti on veloitukseton. Tutustumiskäynnillä kartoitamme tilanteesi ja teemme suunnitelman mahdollisesta terapian jatkosta.

 

Varaa aika tutustumiskäynnille tästä tai kysy lisätietoa.

 

Tunnetko olevasi alavireinen ja allapäin?

Ahdistus ja pelko tekevät päivittäisten tehtävien aloittamisesta haastavaa. Motivaation puute ja kiinnostuksen vähentyminen eri asioihin ovat tyypillisiä masennusoireita, mikä tarkoittaa, ettet tunne innostusta tai tarvetta tehdä asioita, jotka ennen olivat ihan rutiini toimintoja. Terapiasta saat apua masennuksesta yli pääsemiseen.

Lue lisää ›

Kuka minä olen?

Oman itsensä syvällinen tunteminen on äärimmäisen merkityksellistä. On olennaista ottaa aikaa ja nähdä vaivaa ymmärtääkseen, kuka todella olen ja miksi juuri tällainen.

Tämä prosessi ei ainoastaan johda itsetuntemuksen lisääntymiseen, vaan myös antaa mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä yksilönä. Tule tekemään terapeuttinen matka itseesi.

Lue lisää ›

Jännittääkö julkinen esiintyminen?

Esiintymisjännitys, tunnetaan myös nimellä lavajännitys tai näyttämöpelko, tämä on yleinen ilmiö, joka vaikuttaa moniin ihmisiin eri elämänalueilla. Terapian avulla voit saada apua esiintymisjännityksen hallintaan.

Lue lisää ›