Varaa aika - Tutustumiskäynti on veloitukseton ›

Uusi parisuhde ja terapian parantava voima

Uusi suhde eron jälkeen

Uusi parisuhde avaa oven vähän pelottavaan ja samalla uteliaisuutta sekä toiveikkuutta herättävään seikkailuun. Jokainen parisuhde on ainutlaatuinen, tarjoten tilaa henkilöiden kasvulle ja yhdessäololle.

Älä unohda nauttia matkasta – rakkaus ja suhteet ovat matka, jossa jokainen hetki on mahdollisuus tehdä elämästä entistäkin ihmeellisempää. Terapiassa voit ottaa askeleita uuden parisuhteen muodostamiseen tai aikaisemman parisuhteen käsittelyyn.

Uusi parisuhde on tunteita täynnä

 

Erojen jälkeen monet meistä ovat vahingoittuneita tai uupuneita. On tärkeää antaa itselleen aikaa parantua ja oppia menneisyydestä. Ymmärrä, kuka olet nyt ja ota aikaa löytää itsesi uudelleen.

 

Erityisen tärkeää on tiedostaa, että uusi parisuhde on kuin tuore sivu kirjassa. Menneisyys on jättänyt jälkensä, mutta se ei määritä tulevaisuutta. Kysymys kuuluu: Miten voimme astua uuteen parisuhteeseen ilman, että menneisyys varjostaa sitä?

 

Pysähdy hetkeksi ja tarkastele avoimesti omia tunteitasi ja ajatuksiasi menneisyydestäsi. Mikä on vielä käsittelemättä? Millaisia oppitunteja voimme ammentaa entisistä parisuhteista?

 

Avoin kommunikaatio on elintärkeää. Älä pelkää puhua uuden kumppanisi kanssa siitä, mitä olet kokenut. Rehellisyys luo perustan vahvalle suhteelle, ja kun jaamme menneisyytemme taakat toisen kanssa, voimme yhdessä rakentaa siltoja tulevaisuuteen.

 

Pelko menneisyyden varjoista on luonnollista, mutta se ei saa hallita päätöksiämme tai estää meitä avaamasta sydäntämme uudelleen. Harjoittele armollisuutta itseäsi kohtaan. Anna itsellesi aikaa parantua ja kasvaa.

 

Uusi suhde on mahdollisuus luoda jotain kaunista ja ainutlaatuista. Emme voi muuttaa menneisyyttä, mutta voimme vaikuttaa siihen, miten kuljemme eteenpäin.

Ollaan avoimia ja rohkeita, muistuta itseäsi, että jokainen uusi päivä on täynnä valintoja mihin me itse voimme vaikuttaa.

 

Olenko rakkauden arvoinen?

 

Moni meistä saattaa aika ajoin kyseenalaistaa oman arvonsa rakkaudessa. Se, mitä kannamme sisällämme, heijastuu usein siihen, millaiseen parisuhteeseen päädyimme.

 

Miten voimme muovata terveempää parisuhdetta itseemme ja sitä kautta muihin?

On tärkeää tiedostaa omat ajatukset itsestämme. Usein huonoon itsetuntoon liittyy kriittisiä ajatuksia itsestämme, jotka eivät välttämättä ole totta. Pysähdy hetkeksi ja tarkastele, mistä nämä ajatukset juontavat juurensa. Onko ne omia vai ulkopuolelta omaksuttuja?

 

Osalla ensimmäinen uusi parisuhde on laastarisuhde heti eron jälkeen, jolla yritetään helpottaa aikasemman parisuhteen tuskaa. Uusi parisuhde pitkän liiton jälkeen on jäänyt ehkä tässä tapauksessa käsittelemättä. 

 

Rakkaus itseään kohtaan on avainasemassa. Ennen kuin voimme odottaa toiselta rakkautta, meidän on ensin opittava rakastamaan itseämme. Selvitä, mikä tekee sinusta ainutlaatuisen ja arvokkaan ihmisen. Sinun ei tarvitse olla täydellinen ollaksesi rakkauden arvoinen.

 

Jos tunnistat, että itsetuntosi vaikuttaa parisuhteisiisi, puhu siitä avoimesti läheisillesi tai hakeudu ammattiauttajan puoleen.

Usein pelkkä jakaminen helpottaa taakkaa ja voi avata uusia näkökulmia.

 

Ymmärrä, että olet arvokas juuri sellaisena kuin olet. Älä anna menneisyyden haamujen tai ulkopuolisten odotusten määritellä omaa arvoasi.

 

Unohda täydellinen puoliso odotukset

 

Uuden parisuhteen kynnyksellä on tärkeää muistaa, että odotukset eivät saa olla kohtuuttoman korkealla. Älä odota toiselta täydellisyyttä tai kuuta taivaalta. Jokainen meistä on inhimillinen, täynnä vahvuuksia ja heikkouksia.

arvosta erilaisuutta. Jokainen ihminen on ainutlaatuinen kokonaisuus omine tarinoineen, unelmineen ja haasteineen. Eripiirteiset luonteet usein täydentävät toisiaan luoden rikkaan ja monimuotoisen suhteen.

 

Älä pelkää tutkia ja oppia tuntemaan toista syvemmin. Uteliaisuus luo tilaa ymmärrykselle ja yhteiselle kasvulle. Täydellisyys on harvoin realistista, mutta aitous ja avoimuus ovat niitä voimia, jotka vahvistavat suhdetta.

 

Valitse rakkautta, valitse terapia

 

Terapeutti tarjoaa sinulle turvallisen tilan ilmaista tunteitasi ja ajatuksiasi avoimesti. Hän on kuin kartanlukija, auttaen sinua ymmärtämään omia reaktioitasi ja toisen osapuolen näkökulmaa.

 

Terapeutin rooli ei ole vain ongelmien ratkaisussa, vaan myös vahvuuksien korostamisessa. He auttavat sinua tunnistamaan omat vahvuutesi ja kehittymään paremmaksi kumppaniksi. Saat näkemystä siihen milloin on aika uudelle parisuhteelle vai onko vanhassa parisuhteessa vielä käsittelemistä ennen uuden parisuhteen aloittamista.

 

Terapeutti on oppaana rakkauden polulla, jotka varmistaa, että matkasi on sujuva ja täynnä kasvua. Astu rohkeasti eteenpäin kohti terveempää rakkautta ja ota terapeutti mukaan matkallesi.

 

 

Ota yhteyttä ja varaa aika terapiaan

 

Soita 0504100071 ja sovitaan tapaaminen. Tutustumiskäynti on veloitukseton. Tutustumiskäynnillä kartoitamme tilanteesi ja teemme suunnitelman mahdollisesta terapian jatkosta.

 

Varaa aika tutustumiskäynnille tästä tai kysy lisätietoa.

 

Kontrolloiko mustasukkaisuus parisuhdettasi?

Mustasukkaisuus ilmenee usein kontrolloivina käyttäytymismalleina ja voimakkaina tunteina, jotka vaikuttavat yleensä kielteisesti parisuhteen laatuun ja yksilön henkilökohtaiseen hyvinvointiin.
Kyse voi olla myös sairaalloisesta mustasukkaisuudesta, joka on myrkkyä parisuhteelle.

Terapiassa on mahdollista saada mustasukkaisuus hallintaan.

Lue lisää ›

Rakastunut rakastumisen tunteeseen

Rakastuminen rakastumisen tunteeseen johtuu siitä, että kaipaat suhteen alkuun kuuluvaa jännitystä, innostusta ja tunnetta "perhosia vatsassa",  joka johtuu siitä, kun dopamiinia ja serotoniinia vapautuu kehossa.

Nämä kaikki liittyvät rakkauden ja kiintymyksen tunteisiin. Eron jälkeen saattaa herätä kiire löytää uusi suhde nopeasti, jotta voit täyttää tyhjiön ja välttää yksinäisyyden tunteen. Terapiassa saat apua parisuhteen käsittelyyn.

Lue lisää ›

Narsistinen parisuhde

Narsistisissa parisuhteissa hallinta on usein hienovaraista ja salakavalaa.

Narsisti käyttää erilaisia manipulointikeinoja saadakseen kumppaninsa kontrollinsa alle. Näissä suhteissa on tyypillistä, että narsisti pyrkii hallitsemaan kumppaniaan emotionaalisesti, taloudellisesti ja jopa fyysisesti. Terapiassa voi saada apua narsismiin.

Lue lisää ›