Varaa aika - Tutustumiskäynti on veloitukseton ›

Huono parisuhde ja terapian parantava voima

Huonon parisuhteen merkit

Moni sinnittelee huonossa parisuhteessa vuosia.

Miksi näin tapahtuu? Yksi keskeinen tekijä on heikko itsetunto. Ihmiset saattavat uskoa ansaitsevansa huonon kohtelun tai pelkäävät, että eivät löydä parempaa. Itsetunnon puute usein juontaa juurensa lapsuudesta, kasvuympäristöstä tai aiemmista kokemuksista. Terapiasta saat apua terveelle pohjalle rakentuvan parisuhteen muodostamiseen.

Milloin kannattaa erota parisuhteesta?

 

On tärkeää ymmärtää, että oikea tasa-arvoinen rakkaus ei satuta eikä alista. Se perustuu kunnioitukseen, ymmärrykseen ja tukeen.

 

Jos sisälläsi tiedät, ettei suhteesi tarjoa näitä elementtejä, on aika pohtia, miksi jäät.

Askeleen ottaminen kohti parempaa tulevaisuutta edellyttää rohkeutta ja itsensä arvostamista.

Kuuntele omia tunteitasi ja tarpeitasi suhteessa.

 

Muutamia kohtia mitä on hyvä pohtia varhaisessa vaihteessa.

Tuli myös mieleen sanonta: Lähtijää ei voi estää menemästä, mutta tulijoita voi toppuutella.

 

Vallankäyttöpeli: Huonossa suhteessa saatat huomata, että toinen osapuoli pyrkii jatkuvasti hallitsemaan tai manipuloimaan tilannetta. Päätökset tehdään yksipuolisesti, ja toisen osapuolen mielipiteet ja tarpeet sivuutetaan systemaattisesti.


Narsistisuus: Narsistisessa suhteessa toinen osapuoli korostaa jatkuvasti omaa itseään, tarpeitaan ja saavutuksiaan. Toisen osapuolen tarpeet jäävät toissijaisiksi.


Yksipuolisuus: Terveessä suhteessa päätökset tehdään yhdessä, ottaen huomioon molempien osapuolien tarpeet. Yksipuolisessa suhteessa päätökset tehdään vain toisen osapuolen hyväksi. 


Rajoittaminen: Jos huomaat, että toinen osapuoli rajoittaa vapauksiasi, kuten ketkä ovat ystäviäsi, mitä teet vapaa-ajallasi tai mitä vaatteita käytät, Tämä on merkki suhteen epäterveestä dynamiikasta.


Arvostelu: Huonossa suhteessa toinen osapuoli voi olla jatkuvasti arvosteleva, loukkaava tai alentava. Rakentava palaute on tärkeää, mutta jatkuva negatiivisuus ja arvostelu eivät ole terveen suhteen tunnusmerkkejä.


Mustasukkaisuus: Kohtuullinen mustasukkaisuus on osa monia suhteita, mutta liiallinen mustasukkaisuus, joka johtaa kontrollointiin tai epäluottamuksen ilmapiiriin,  on oikea huolenaihe.


Salailu: Terveessä suhteessa avoimuus ja rehellisyys ovat avainasemassa. Jos huomaat, että toinen osapuoli salaa asioita tai piilottaa tärkeitä tietoja, on merkki suhteen epäluotettavuudesta.

 

 

Älä juo enää myrkkyä

 

Vertaus myrkystä, jonka hengität ja juot toksisessa ympäristössä, on osuva kuvaus siitä, miten pienet annokset negatiivisuutta voivat kumuloitua ja vaikuttaa kielteisesti sekä fyysiseen että henkiseen terveyteen.

 

Tällainen ympäristö aiheuttaa väsymystä ja uupumusta, joka vaikeuttaa oman elämän hallintaa ja itsetunnon ylläpitämistä. Pienissä annoksissa toksisuuteen tottuminen johtaa siihen, että hyväksyt haitallisia käyttäytymismalleja ja kompromisseja, jotka ovat pois omasta hyvinvoinnistasi.

Tämä voi tapahtua huomaamatta, kunnes olet syvällä suhteessa, joka vaikuttaa haitallisesti henkilökohtaiseen kasvuusi ja onnellisuuteesi.

 

 

Juhlitteko toistenne voittoja ja kannustatte toisianne saavuttamaan unelmansa

 

Ota askel taasepäin, pysähdy, pohdi asiaa ja ole rehellinen.

Kun huomaat, että puolisosi ei ole kiinnostunut tai jopa vähättelee saavutuksiasi, se vaikuttaa merkittävästi itsetuntoosi ja yleiseen hyvinvointiisi.

Terveessä suhteessa kumppanit toivovat toiselle vain hyvää ja onnistumisia joka osa-alueella.

 

Puolison pitäminen itsestäänselvyytenä on myös merkki siitä, että suhteen tasapaino on vääristynyt. Jokainen ansaitsee tulla nähdyksi, arvostetuksi ja kuulluksi suhteessaan.

 

Jos kumppanisi ei näe vaivaa ymmärtääkseen sinua tai osoita kiinnostusta sinua kohtaan, se luo etäisyyttä ja turhautumista.

 

Puutu ajoissa, älä  katkeroidu

 

Suhteet kehittyvät ajan myötä, ja ihmisten muuttuessa myös suhteen dynamiikka muuttuu. On tärkeää olla hereillä suhteessa ja panostaa sen hoitamiseen, erityisesti silloin kun alun intohimo alkaa laimentua.

 

Tässä muutamia vinkkejä suhteen pitämiseksi tuoreena:

 

Avoin kommunikaatio: Puhukaa avoimesti toisillenne. Jakakaa tunteitanne, odotuksianne ja unelmianne. Tämä auttaa ymmärtämään paremmin toistenne tarpeita ja vahvistaa yhteyttänne.


Yhteiset tavoitteet: Asettakaa yhdessä tavoitteita, oli ne sitten liittyen perheeseen, uraan tai vapaa-aikaan. Yhteisten päämäärien asettaminen voi vahvistaa suhdettanne ja luoda uusia kokemuksia yhdessä.


Arvostus ja kiitollisuus: Muista osoittaa arvostustasi ja kiitollisuuttasi toisianne kohtaan. Pienet eleet ja sanat tekevät suuren vaikutuksen sekä pitää rakkauden ilmapiirin vahvana.


Yllätykset ja spontaanisuus: Yllättäkää toisenne ajoittain. Se voi olla pieni ele, kuten hieronta, yllätyspiknik tai odottamaton ilta ulkona. Spontaanisuus tuo virkeyttä suhteeseen.


Yhteinen harrastus tai kiinnostuksen kohde: Löytäkää yhteinen harrastus tai kiinnostuksen kohde.


Henkilökohtainen kasvu: Tukekaa toisianne henkilökohtaisessa kasvussa. Kun molemmat kasvavat yksilöinä, se vahvistaa myös suhdetta.


Nauru ja huumori: Nauru on erinomainen liima suhteelle. Älkää unohtako huumoria ja kevyttä asennetta elämään.


Laatuajan merkitys: Vaikka arki on kiireistä, pyrkikää varaamaan aikaa toisillenne. Laatuajan viettäminen vahvistaa yhteyttänne.


Hyväksyntä ja kunnioitus: Hyväksy toisen muutokset ja kunnioittakaa toinen toisianne sellaisina kuin olette. Kunnioitus luo turvallisen ja rakastavan ilmapiirin.

 

 

Terapiassa opetellaan uusia taitoja yhdessä

 

Terapian avulla ihmiset oppivat tunnistamaan ja käsittelemään omia tunteitaan ja tarpeitaan. Se tarjoaa turvallisen tilan itsereflektiolle ja mahdollisuuden ymmärtää syvemmin omia toimintatapojaan. Kun ymmärrämme itseämme paremmin, voimme tehdä tietoisempia valintoja ja muuttaa haitallisia toimintamalleja.

 

Terapia auttaa tunnistamaan ja vahvistamaan omia vahvuuksia sekä työstämään mahdollisia haavoittuvuuksia. Se on investointi omaan hyvinvointiin ja taitoihin, jotka vaikuttaa positiivisesti sekä yksilön että hänen suhteidensa elämään.

 

 

Ota yhteyttä ja varaa aika terapiaan

 

Soita 0504100071 ja sovitaan tapaaminen. Tutustumiskäynti on veloitukseton. Tutustumiskäynnillä kartoitamme tilanteesi ja teemme suunnitelman mahdollisesta terapian jatkosta.

 

Varaa aika tutustumiskäynnille tästä tai kysy lisätietoa.

 

Narsistinen parisuhde

Narsistisissa parisuhteissa hallinta on usein hienovaraista ja salakavalaa.

Narsisti käyttää erilaisia manipulointikeinoja saadakseen kumppaninsa kontrollinsa alle. Näissä suhteissa on tyypillistä, että narsisti pyrkii hallitsemaan kumppaniaan emotionaalisesti, taloudellisesti ja jopa fyysisesti. Terapiassa voi saada apua narsismiin.

Lue lisää ›

Kontrolloiko mustasukkaisuus parisuhdettasi?

Mustasukkaisuus ilmenee usein kontrolloivina käyttäytymismalleina ja voimakkaina tunteina, jotka vaikuttavat yleensä kielteisesti parisuhteen laatuun ja yksilön henkilökohtaiseen hyvinvointiin.
Kyse voi olla myös sairaalloisesta mustasukkaisuudesta, joka on myrkkyä parisuhteelle.

Terapiassa on mahdollista saada mustasukkaisuus hallintaan.

Lue lisää ›

Uusi suhde eron jälkeen

Uusi parisuhde avaa oven vähän pelottavaan ja samalla uteliaisuutta sekä toiveikkuutta herättävään seikkailuun. Jokainen parisuhde on ainutlaatuinen, tarjoten tilaa henkilöiden kasvulle ja yhdessäololle.

Älä unohda nauttia matkasta – rakkaus ja suhteet ovat matka, jossa jokainen hetki on mahdollisuus tehdä elämästä entistäkin ihmeellisempää. Terapiassa voit ottaa askeleita uuden parisuhteen muodostamiseen tai aikaisemman parisuhteen käsittelyyn.

Lue lisää ›