Milloin kannattaa erota parisuhteesta?
On tärkeää ymmärtää, että oikea tasa-arvoinen rakkaus ei satuta eikä alista. Se perustuu kunnioitukseen, ymmärrykseen ja tukeen.
Jos sisälläsi tiedät, ettei suhteesi tarjoa näitä elementtejä, on aika pohtia, miksi jäät.
Askeleen ottaminen kohti parempaa tulevaisuutta edellyttää rohkeutta ja itsensä arvostamista.
Kuuntele omia tunteitasi ja tarpeitasi suhteessa.
Muutamia kohtia mitä on hyvä pohtia varhaisessa vaihteessa.
Tuli myös mieleen sanonta: Lähtijää ei voi estää menemästä, mutta tulijoita voi toppuutella.
Vallankäyttöpeli: Huonossa suhteessa saatat huomata, että toinen osapuoli pyrkii jatkuvasti hallitsemaan tai manipuloimaan tilannetta. Päätökset tehdään yksipuolisesti, ja toisen osapuolen mielipiteet ja tarpeet sivuutetaan systemaattisesti.
Narsistisuus: Narsistisessa suhteessa toinen osapuoli korostaa jatkuvasti omaa itseään, tarpeitaan ja saavutuksiaan. Toisen osapuolen tarpeet jäävät toissijaisiksi.
Yksipuolisuus: Terveessä suhteessa päätökset tehdään yhdessä, ottaen huomioon molempien osapuolien tarpeet. Yksipuolisessa suhteessa päätökset tehdään vain toisen osapuolen hyväksi.
Rajoittaminen: Jos huomaat, että toinen osapuoli rajoittaa vapauksiasi, kuten ketkä ovat ystäviäsi, mitä teet vapaa-ajallasi tai mitä vaatteita käytät, Tämä on merkki suhteen epäterveestä dynamiikasta.
Arvostelu: Huonossa suhteessa toinen osapuoli voi olla jatkuvasti arvosteleva, loukkaava tai alentava. Rakentava palaute on tärkeää, mutta jatkuva negatiivisuus ja arvostelu eivät ole terveen suhteen tunnusmerkkejä.
Mustasukkaisuus: Kohtuullinen mustasukkaisuus on osa monia suhteita, mutta liiallinen mustasukkaisuus, joka johtaa kontrollointiin tai epäluottamuksen ilmapiiriin, on oikea huolenaihe.
Salailu: Terveessä suhteessa avoimuus ja rehellisyys ovat avainasemassa. Jos huomaat, että toinen osapuoli salaa asioita tai piilottaa tärkeitä tietoja, on merkki suhteen epäluotettavuudesta.