Varaa aika - Tutustumiskäynti on veloitukseton ›

Burnout ja terapian parantava voima

Burnout - loppuun palaminen

Burnout ei ole vain väsymystä tai stressiä. Se on pitkäaikainen tila, joka johtuu jatkuvasta stressistä ja työuupumuksesta.

 Fyysinen uupumus ilmenee esim. vaikeutena herätä aamuisin virkeänä tai yleisenä voimattomuuden tunteena päivän aikana.  Mieliala vaihtelee ja koet ärtyneisyyttä, alavireisyyttä ja kyynisyyttä. Terapiassa voit saada apua burnoutista toipumiseen.

Mikä on burnout

 

Pitkäaikaisen stressin ja työuupumuksen aiheuttama tila, joka ilmenee voimakkaana väsymyksenä,  fyysisinä oireina sekä  henkisinä oireina, vaikuttaen kykyyn suoriutua työtehtävistä ja heijastuen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Burnout voi johtaa vakaviin terveysongelmiin, masennukseen ja heikentyneeseen elämänlaatuun.

 

Burnoutin yleisiä oireita:

 

Masennus ja ahdistus:

Pitkittynyt ja jatkuva kuormitus alkaa fyysisesti ja psyykkisesti tuntua puristavalta olotilalta. Päivät tuntuvat harmaalta mössöltä. Ilo häviää.


Fyysiset terveysongelmat: 

Kroonisena väsymyksenä, unihäiriöinä, päänsärkynä, ruoansulatusongelmina ja vastustuskyky heikkenee.


Työkyvyttömyys:

Vakava burnout johtaa siihen, että yksilö ei kykene suoriutumaan työtehtävistään, mikä saattaa pahentaa tilannetta entisestään.


Suhdeongelmat:

Burnout vaikuttaa negatiivisesti ihmissuhteisiin, sillä yksilö on ärtyisä, kyyninen tai vetäytyvä.


Itsetuhoiset ajatukset:

Äärimmäisissä tapauksissa burnout lisää  itsetuhoisten ajatusten riskiä.


Kokonaisvaltainen elämänlaadun Lasku:

Burnout vaikuttaa kokonaisvaltaisesti elämään, ja yksilö voi kokea menettäneensä hallinnan elämästään.

 

Saan varmasti potkut kun olen näin heikko

 

Monet työpaikat asettavat korkeat odotukset ja kilpailupaineet, vaatien työntekijöitä olemaan paras kaikessa ja joka osa-alueella.

 

Pelko potkujen saamisesta ajaa siihen, että työntekijä yrittää piilotella uupumustaan, vaikka olisi voimakkaasti uupunut ja kehossa on jo alkavia työuupumuksen merkkejä. Tämä vain heijastaa heikkoutena koettua tilannetta, vaikka kyseessä olisi normaali reaktio ylikuormitukseen.

 

Tällainen jatkuva paine johtaa pitkäaikaiseen stressiin ja työuupumukseen, vaikuttaa merkittävästi työntekijän mielenterveyteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

 

On tärkeää, että työpaikoilla luodaan tukijärjestelmiä, jotka rohkaisevat avoimuutta ja tarjoavat resursseja työntekijöille, jotka kokevat liiallista painetta. Ennaltaehkäisevät toimenpiteet, kuten työkuorman hallinta ja terveyspalvelut, auttaa vähentämään kilpailupaineiden aiheuttamaa uupumusriskiä.

 

Oletko oikeassa paikassa?

 

Työnantajalla on keskeinen vastuu työntekijöidensä hyvinvoinnista. Tämä sisältää velvollisuuden tukea työntekijöiden vahvuuksia ja jakaa työkuormaa tehokkaasti.

 

Kun työtahdin kiihtyy, työnantajan on järjestettävä tehokasta työkuorman jakamista tiimin kesken. Tämä estää yksittäisten työntekijöiden ylirasittumista ja varmistaa, että vastuu jakautuu oikeudenmukaisesti.

 

Työnantajan ja työntekijän yhteistyö on avainasemassa työntekijän itsetunnon rakentamisessa. Positiivinen ja kannustava ilmapiiri luo pohjan hyvinvoivalle työyhteisölle.

 

Minä itse asetan itselleni liian suuret odotukset

 

Lapsuus: Oli kyse sitten piirustuksista tai kokeista, täydellisyys oli mittari, johon minun odotettiin yltävän. En ollut huono oppilas, päinvastoin, mutta paine aina olla paras oli läsnä.

 

Koulussa: Olin aina äärirajoilla, tavoitellessani täydellisiä arvosanoja ja suorituksia. Se oli kuin näkymätön kilpa, jossa voitto oli aina korkeimmalla korokkeella.

 

Työelämä: Työelämään siirtyessäni huomasin, että täydellisyyden odotus ei ollut jättänyt minua. Jokainen projekti, jokainen esitys, odotettiin olevan täydellinen. Se oli kuin vanha ystävä, joka seurasi minua joka paikkaan.

 

On aika puhaltaa tämä täydellisyyden tavoittelu ja vaativuus poikki. Hanki apua ja opetellaan ydessä olemaan armollinen itselle ja asettamaan realistisia tavoitteita. Elämä itsessään on aina epätäydellistä ja yllättävää...usein hyvällä tavalla kun ei odoteta liikaa...

 

Ota yhteyttä

 

Soita 0504100071 ja sovitaan tapaaminen. Tutustumiskäynti on veloitukseton. Tutustumiskäynnillä kartoitamme tilanteesi ja teemme suunnitelman mahdollisesta terapian jatkosta.

 

Varaa aika tutustumiskäynnille tästä tai kysy lisätietoa.

 

Viekö unettomuus sinut "hulluuden partaalle"?

Unettomuus voi saada ihmisen tuntemaan itsensä äärimmäisen uupuneeksi ja jopa ahdistuneeksi, mikä voi aiheuttaa tunteen olemisesta "hulluden partaalla".

Unen puute vaikuttaa merkittävästi mielialaan, kognitiiviseen toimintaan ja päivittäiseen toimintakykyyn. Terapian avaulla unettomutteen voidaan saada helpotusta.

Lue lisää ›

Tunnetko olevasi alavireinen ja allapäin?

Ahdistus ja pelko tekevät päivittäisten tehtävien aloittamisesta haastavaa. Motivaation puute ja kiinnostuksen vähentyminen eri asioihin ovat tyypillisiä masennusoireita, mikä tarkoittaa, ettet tunne innostusta tai tarvetta tehdä asioita, jotka ennen olivat ihan rutiini toimintoja. Terapiasta saat apua masennuksesta yli pääsemiseen.

Lue lisää ›

Hallitseeko joku riippuvuus elämääsi?

Addiktio eli riippuvuus vaikuttaa monin eri tavoin ihmisen elämään, ja sen vaikutukset voivat ulottua fyysisistä ja psyykkisistä seurauksista sosiaalisiin ja taloudellisiin haasteisiin. Terapiassa on mahdollista saada apua addiktioon.

Lue lisää ›