Varaa aika - Tutustumiskäynti on veloitukseton ›

terapiasta saat apua arkeen

Terapian avulla voidaan saada apua elämässäsi oleviin haasteisiin. Oli kyse sitten unettomuudesta, parisuhteeseen liittyvistä asioista, esiintymisjännityksestä, masennuksesta, addiktioista tai alavireisyydestä, niin terapia on tehokas keino saada apua näihin ongelmiin.

Kontrolloiko mustasukkaisuus parisuhdettasi?

Mustasukkaisuus ilmenee usein kontrolloivina käyttäytymismalleina ja voimakkaina tunteina, jotka vaikuttavat yleensä kielteisesti parisuhteen laatuun ja yksilön henkilökohtaiseen hyvinvointiin.
Kyse voi olla myös sairaalloisesta mustasukkaisuudesta, joka on myrkkyä parisuhteelle.

Terapiassa on mahdollista saada mustasukkaisuus hallintaan.

Lue lisää ›

Uusi suhde eron jälkeen

Uusi parisuhde avaa oven vähän pelottavaan ja samalla uteliaisuutta sekä toiveikkuutta herättävään seikkailuun. Jokainen parisuhde on ainutlaatuinen, tarjoten tilaa henkilöiden kasvulle ja yhdessäololle.

Älä unohda nauttia matkasta – rakkaus ja suhteet ovat matka, jossa jokainen hetki on mahdollisuus tehdä elämästä entistäkin ihmeellisempää. Terapiassa voit ottaa askeleita uuden parisuhteen muodostamiseen tai aikaisemman parisuhteen käsittelyyn.

Lue lisää ›

Narsistinen parisuhde

Narsistisissa parisuhteissa hallinta on usein hienovaraista ja salakavalaa.

Narsisti käyttää erilaisia manipulointikeinoja saadakseen kumppaninsa kontrollinsa alle. Näissä suhteissa on tyypillistä, että narsisti pyrkii hallitsemaan kumppaniaan emotionaalisesti, taloudellisesti ja jopa fyysisesti. Terapiassa voi saada apua narsismiin.

Lue lisää ›

Huonon parisuhteen merkit

Moni sinnittelee huonossa parisuhteessa vuosia.

Miksi näin tapahtuu? Yksi keskeinen tekijä on heikko itsetunto. Ihmiset saattavat uskoa ansaitsevansa huonon kohtelun tai pelkäävät, että eivät löydä parempaa. Itsetunnon puute usein juontaa juurensa lapsuudesta, kasvuympäristöstä tai aiemmista kokemuksista. Terapiasta saat apua terveelle pohjalle rakentuvan parisuhteen muodostamiseen.

Lue lisää ›

Jännittääkö julkinen esiintyminen?

Esiintymisjännitys, tunnetaan myös nimellä lavajännitys tai näyttämöpelko, tämä on yleinen ilmiö, joka vaikuttaa moniin ihmisiin eri elämänalueilla. Terapian avulla voit saada apua esiintymisjännityksen hallintaan.

Lue lisää ›

Valehtelen itselleni eli elän valheessa

Itsepetos on automaattinen reaktio tietyissä tilanteissa, mutta se on usein myös tietoista toimintaa, kun henkilö tietoisesti yrittää vakuutella itselleen tiettyjä asioita. On tärkeää huomata, että itsepetos on haitallista pitkällä aikavälillä, koska se voi estää yksilöitä käsittelemästä todellisia ongelmia ja haasteita. Terapiasta saat apua ongelman käsittelyyn.

Lue lisää ›

Kaamosmasennus vie voimat

Kaamosmasennus on mielialahäiriö, joka liittyy pimeään vuodenaikaan, erityisesti syksyn ja  talven lyhyisiin päiviin ja pitkiin öihin.

Se ilmenee usein masentuneena mielialana, energiatason laskuna, unihäiriöinä ja mahdollisesti painonmuutoksina. Terapian avulla kaamosmasennukseen voi saada helpotusta.

Lue lisää ›

Rakastunut rakastumisen tunteeseen

Rakastuminen rakastumisen tunteeseen johtuu siitä, että kaipaat suhteen alkuun kuuluvaa jännitystä, innostusta ja tunnetta "perhosia vatsassa",  joka johtuu siitä, kun dopamiinia ja serotoniinia vapautuu kehossa.

Nämä kaikki liittyvät rakkauden ja kiintymyksen tunteisiin. Eron jälkeen saattaa herätä kiire löytää uusi suhde nopeasti, jotta voit täyttää tyhjiön ja välttää yksinäisyyden tunteen. Terapiassa saat apua parisuhteen käsittelyyn.

Lue lisää ›

Mitä rakkaus on?

Rakkaus ja rakastuminen ovat monimutkaisia tunteita, jotka ovat olennainen osa inhimillistä kokemusta. On tärkeää ymmärtää, että nämä tunteet eivät ole asioita, joita voimme suorittaa tai hallita, vaan ne kumpuavat syvältä sisältämme. Terapiassa opit ymmärtämään miten rakkauden mekaanismisi toimii.

Lue lisää ›

Opettele sanomaan ei

"Ei" sanominen ja ajanhallinta ovat tärkeitä taitoja.

Sanonnan mukaan aika on rahaa, mutta se on myös arvokasta itseisarvoisesti. Priorisointi auttaa keskittymään olennaiseen ja sanan "ei" käyttö varmistaa, että et ylirasita itseäsi.

Terapian avulla opit sanomaan "ei" silloin kun se pitää sanoa.

Lue lisää ›

Viekö unettomuus sinut "hulluuden partaalle"?

Unettomuus voi saada ihmisen tuntemaan itsensä äärimmäisen uupuneeksi ja jopa ahdistuneeksi, mikä voi aiheuttaa tunteen olemisesta "hulluden partaalla".

Unen puute vaikuttaa merkittävästi mielialaan, kognitiiviseen toimintaan ja päivittäiseen toimintakykyyn. Terapian avaulla unettomutteen voidaan saada helpotusta.

Lue lisää ›

Kuka minä olen?

Oman itsensä syvällinen tunteminen on äärimmäisen merkityksellistä. On olennaista ottaa aikaa ja nähdä vaivaa ymmärtääkseen, kuka todella olen ja miksi juuri tällainen.

Tämä prosessi ei ainoastaan johda itsetuntemuksen lisääntymiseen, vaan myös antaa mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä yksilönä. Tule tekemään terapeuttinen matka itseesi.

Lue lisää ›

Hallitseeko joku riippuvuus elämääsi?

Addiktio eli riippuvuus vaikuttaa monin eri tavoin ihmisen elämään, ja sen vaikutukset voivat ulottua fyysisistä ja psyykkisistä seurauksista sosiaalisiin ja taloudellisiin haasteisiin. Terapiassa on mahdollista saada apua addiktioon.

Lue lisää ›

Ota oma hetki joka päivä

Pidä joka päivä tauko, pysähdy, mieti hetki omia tunteita ja tunnelmia.

Hengitä ja ole kiitollinen hyvistä asioita. Älä murehdi asioita joihin et voi vaikuttaa. Ole tuoreena hetkessä.

Kun hetkestä tulee tapa, alkaa ihmeitä tapahtumaan. Terapiassa opit miten voit varata itsellesi oman hetken joka päivä.

Lue lisää ›

Tunnetko olevasi alavireinen ja allapäin?

Ahdistus ja pelko tekevät päivittäisten tehtävien aloittamisesta haastavaa. Motivaation puute ja kiinnostuksen vähentyminen eri asioihin ovat tyypillisiä masennusoireita, mikä tarkoittaa, ettet tunne innostusta tai tarvetta tehdä asioita, jotka ennen olivat ihan rutiini toimintoja. Terapiasta saat apua masennuksesta yli pääsemiseen.

Lue lisää ›

Burnout - loppuun palaminen

Burnout ei ole vain väsymystä tai stressiä. Se on pitkäaikainen tila, joka johtuu jatkuvasta stressistä ja työuupumuksesta.

 Fyysinen uupumus ilmenee esim. vaikeutena herätä aamuisin virkeänä tai yleisenä voimattomuuden tunteena päivän aikana.  Mieliala vaihtelee ja koet ärtyneisyyttä, alavireisyyttä ja kyynisyyttä. Terapiassa voit saada apua burnoutista toipumiseen.

Lue lisää ›

Kohtaa vaikeatkin tunteet

Elämä on täynnä erilaisia tunteita, joista osa haastaa sinua ihmisenä, kuten häpeä, suru, viha, ahdistus ja pettymys. Tunteet ovat inhimillisiä ja luonnollisia reaktioita elämän tapahtumiin. Ne eivät ole merkki heikkoudesta, vaan osa ihmisen kokonaisuutta. Terapiassa saat apua vaikeiden tunteiden käsittelyyn.

Lue lisää ›

Onnellisuus ansa

Onnellisuuden tavoittelu on joskus tasapainoilua kapealla  nuoralla. Tunne siitä, että pitäisi olla jatkuvasti onnellinen, on epätodellista ja asettaa kohtuuttomia odotuksia itselleen. On tärkeää ymmärtää, että elämässä on monia sävyjä, eikä onnellisuus ole aina pysyvä olotila

Lue lisää ›

Kevät tuo ahdistuksen

Valo lisääntyy mutta alkaakin ahdistaa.

Kevät ahdistuksen taustalla on krooninen stressitila, joka tuottaa neuroinflammaation keskushermostoon eli tulehdustilan aivoihin. Se nostaa serotoniinitasoja.

Tämä taas aiheuttaa ahdistuneisuutta ja ärtyneisyyttä, ja osalle tulee uniongelmia. Kevään myötä lisääntynyt valo lisää serotoniinin määrää, ja tilanne menee lopulta yli ihmisen sietokyvyn.

 

Lue lisää ›